VPN

August 5, 2023

VPN staat voor "Virtual private network". Een VPN is een service die je internetverbinding en online privacy beschermt. Het creƫert een versleutelde (virtuele) tunnel voor je gegevens, het beschermt je online identiteit door het verhullen van je IP-adres en het laat je veilig gebruik maken van hotspots.

Waarom heb je een VPN nodig?

Niemand houdt ervan om bekeken of gevolgd te worden. Zelfs niet als je niets hebt te verbergen. Door het gebruik van een VPN, wordt je data versleuteld en kan niemand anders zien wat jij online doet.

Enkele andere redenen voor een VPN:

- Regelmatig gebruik van publieke wifi
- Indien je jouw gegevens vanuit je thuisland wil benaderen
- Wanneer je veilig wilt blijven online
- Wanneer je een fanatieke gamer bent

Wat doet een VPN?

Normaal gesproken, wanneer je een website probeert te benaderen, dan ontvangt je ISP (Internet Service Provider) (zoals Ziggo of KPN), jouw verzoeken en verstuurt die vervolgens door naar je bestemming. Maar wanneer je nu verbindt met een VPN, dan worden jouw verzoeken eerst via een VPN server verstuurd, voordat het naar de bestemming gaat.

Dit gebeurt er wanneer je verbindt met een VPN:

- Het IP-adres wordt gewijzigd en je virtuele locatie wordt verborgen
- Data wordt versleuteld

Ervaar het zelf...

Nieuwsgierig naar wat een VPN voor jou kan betekenen? Ervaar het nu zelf. Ben je niet tevreden? Normaal gesproken geldt er een niet goed 30-dagen geld terug garantie. Controleer dit wel altijd even goed.