Updates

August 8, 2023

Software maakt het leven stukken aangenamer. Van security & privacy naar productiviteit en gebruiksgemak. Software is in verschillende maten en vormen te vinden. Echter dient de software op je apparaat wel onderhouden te worden om een goede werking en veiligheid te blijven garanderen.

Waarom dien je software te updaten?

Software bevat vaak allerlei fouten, waardoor het niet helemaal werkt zoals het zou moeten werken. Ook kwetsbaarheden kunnen zich in de code van de software bevinden. Ontwikkelaars van software zijn continu bezig om deze problemen op te lossen. Wanneer er een software-update klaarstaat en jij er geen gebruik van maakt, dan loop je het risico dat er misbruik wordt gemaakt van de kwetsbaarheden in de software.

Via deze kwetsbaarheden zouden hackers zich toegang tot jouw apparaat kunnen verschaffen en zo gegevens van je stelen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Vandaar is het belangrijk om de software (apps) op je apparaten up-to-date te houden.

Hoe update je software?

Het updaten van software (apps) kun je doen via de App Store op jouw apparaat. Zijn er programma's buiten de App Store om gedownload en geïnstalleerd, zorg er dan voor dat je de laatste nieuwe softwareversie van de website van de fabrikant download en installeert.

In de meeste gevallen update de software zichzelf of krijg je een melding als er een nieuwe software-update klaarstaat. Door op de melding te klikken en akkoord te gaan wordt de update ook vaak al automatisch binnengehaald en geïnstalleerd. Zelfs voor software die buiten de App Store om is geïnstalleerd.

Kortom...

Voor een optimale werking van de software, maar ook voor optimale veiligheid, is het van belang om software-updates zo snel als mogelijk te installeren. Hiermee verklein je de kans dat hackers misbruik kunnen maken van kwetsbaarheden in de software.