Cybersecurity Blog
Smishing
Smashing is een vorm van phishing, waarbij geprobeerd wordt om persoonlijke of financiële informatie afhandig te maken middels SMS-berichten en daarin verwerkte phishing-linkjes.
Vishing
Vishing is een vorm van phishing, waarbij cybercriminelen middels stem, zoals een telefoongesprek, proberen om waardevolle informatie van je afhandig te maken.
Whaling
Whaling is een vorm van phishing waarbij cybercriminelen zich voordoen als iemand die hoger geplaatst is binnen een bedrijf.
Phishing
Cybercriminelen zijn steeds opnieuw bezig met het vinden van manieren om waardevolle gegevens buit te kunnen maken. Phishing is daar één van.
Potentially Unwanted Application (PUA)
Kortom is PUA een ongewenste vorm van software, die je liever niet wilt hebben.
Rootkit
Een rootkit is een geavanceerde vorm van malware, die zich niet zomaar laat wegjagen.
Keylogger
Zoals de naam wellicht al een beetje laat doorschemeren, is een keylogger een vorm van malware, dat toetsaanslagen kan registreren.
Denial of Service (DoS)
Denial of Service, ook wel bekend als DoS, is een aanval waarbij computersystemen aangevallen worden om zo te proberen deze minder goed of zelfs (tijdelijk) niet meer bereikbaar te maken voor bezoekers.
Social engineering (SE)
Social engineering is een vorm van psychologische manipulatie van een persoon, waarmee cybercriminelen proberen om zo gegevens te kunnen bemachtigen.
Bug
Ongewenste diertjes in de software-code kunnen vervelende gevolgen hebben.